Dennis: “Mijn betrokkenheid bij DeBroekriem leidde tot mijn nieuwe baan”

Dennis Hartman kwam begin 2019 zonder werk te zitten. ‘Het begin van een periode met voldoende tegenslag om diep onder de dekens te kruipen’ zoals hij zelf zegt. Maar Dennis zette door en mede door zijn rol als vrijwillig eventmanager bij JobOn in Delft kreeg hij weer volop energie en zelfvertrouwen om ook weer een nieuwe uitdaging te vinden. Met succes, want sinds 1 december is Dennis gestart met zijn nieuwe baan als adviseur werk binnen het UWV. Dennis: “Uiteindelijk was mijn betrokkenheid bij JobOn het laatste puzzelstukje dat leidde tot mijn nieuwe baan!”.

Dennis heeft ruime erving binnen commerciële functies en werkte vorig jaar nog als accountmanager. Toen zijn contract niet werd verlengd, kwam hij in een ‘rollercoaster’ terecht. “In chronologische volgorde kwam het volgende op mijn pad. Nadat ik zonder werk thuis kwam te zitten volgde een hernia met operatie, een scheiding, een verhuizing en een maand geleden nog een tweede hernia operatie. Dan heb ik het nog niet eens over de vele afwijzingen op ondernomen sollicitaties.”, aldus Dennis.

‘Werkzoekenden helpen met een bemoedigend woord gaf mij veel voldoening’
Voldoende tegenslag om diep onder de dekens te kruipen en voorlopig niet meer buiten te komen inderdaad. Maar was er dan helemaal niets positiefs in deze periode? Dennis: “Natuurlijk wel! Wat mij onder meer energie gaf om door te gaan waren de events die ik heb mogen organiseren voor JobOn als vrijwillig eventmanager en de positieve reacties die je krijgt van de deelnemers, sprekers en de beoordeling een week later. Het kunnen helpen van deelnemers met een advies of bemoedigend woord gaf mij veel voldoening en het is fijn samen te werken met sprekers die graag belangeloos meewerken. Daarnaast leerde ik zelf veel, vergrootte ik mijn netwerk en zichtbaarheid en deze ervaring staat natuurlijk goed op mijn cv.”

‘Vinden van een baan te vergelijken met een puzzel’
In het nieuws horen we steeds dat werkgevers moeilijk aan mensen kunnen komen, maar dat leverde voor Dennis helaas niet meer gesprekken op. Dennis: “Ik vergelijk het vinden van die nieuwe baan wel eens met een puzzel. Voor sommige is het een puzzel van 0-4 jaar met acht stukjes en die zijn snel weer aan het werk. En soms is het een puzzel van 1.000 stukjes en duurt het gewoon wat langer voordat het laatste stukje past.”

Betrokkenheid bij JobOn leidde tot nieuwe baan
Dat laatste stukje kwam voor Dennis een maand geleden. Dennis: “Uiteindelijk was mijn betrokkenheid bij JobOn dat laatste puzzelstukje dat geleid heeft tot een baan bij het UWV waar ik hopelijk mijn ervaringen van afgelopen jaar kan gebruiken voor diegene die in de ww komen. Hoe dit precies gelopen is? Ik had een evaluatiegesprek met mijn adviseur bij het UWV en naar aanleiding van activiteiten bij JobOn heb ik toen gevraagd of er geen mogelijkheden waren bij het UWV. Toevallig had mijn adviseur net een mail gehad over een wervingscampagne. Zodoende heb ik gelijk een sollicitatiebrief geschreven en daarna twee speeddates gehad. Vlak daarna hoorde ik dat ik was aangenomen!”, aldus Dennis.

Heb vertrouwen in jezelf!
Zo vond Dennis een baan die aansluit bij zijn wensen om mensen in de dagelijkse praktijk te coachen om zo een gezamenlijk doel te bereiken. Of hij nog een tip heeft voor werkzoekenden in Delft? Dennis: “Zorg dat je zichtbaar bent op LinkedIn en andere social media, heb geen angst maar vertrouwen in jezelf en dan komt het uiteindelijk goed. Maak vooral gebruik van workshops en het vrijwilligerswerk bij JobOn, want ik ben dankbaar voor waar ik nu sta!”

Meer over Dennis