• solliciteren

  • personal branding

Sandra: “Ik zeg altijd: stilstand is achteruitgang!”

Sandra Brandjes startte onlangs als eventmanager voor JobOn in Gouda, met als doel meer zichtbaar en zelfverzekerd te worden. Dit gaat haar vast lukken, want afgelopen teamdag is zij verkozen tot ‘Eventmanager van de maand’. Voor haarzelf een complete verrassing, voor ons niet. Sandra zit vol energie en lef. Zo pakte ze gelijk al het podium op de zeepkist tijdens haar eerste teamdag, benaderde zij de pers en zat haar eerste workshop bomvol!

Een droom minder, een ervaring rijker
Sandra is enthousiast, pro-actief en heeft een no-nonsense instelling. Ze is oprecht geïnteresseerd in de ander en staat voor veel dingen open. Zo heeft zij ooit een B&B in Duitsland gerund voor een paar jaar, helaas hield het daarna op. ‘Een droom minder, een ervaring rijker’ zoals ze zelf nuchter zegt. Na die tijd had ze functies als communicatie -en sales medewerker. Sinds dit jaar is ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze kwam in contact met JobOn en werd geïnspireerd tijdens de workshops. Sinds april organiseert ze zelf mooie events vanuit haar rol als eventmanager.

Eventmanager per toeval
Waarom Sandra ervoor koos om eventmanager te worden? Sandra: “Dit is eigenlijk per toeval gekomen. Ik sprak mede-eventmanager Raya Soekarnsingh bij een wandelcoach workshop in maart. Zij stelde me de vraag of het niet iets voor mij zou zijn en dat zette me aan het denken. Haar enthousiasme heeft me onder meer over de drempel geholpen. Maar ik wilde ook meer ervaring opdoen met organiseren én het motiveren en helpen van elkaar tijdens de workshops.

Workshops met oog voor de persoon zelf
Sandra vindt het belangrijk om anderen te motiveren. Dit door vooral die verbinding met elkaar te zoeken en elkaar proberen te helpen door tips en ervaringen uit te wisselen. “Ik wil dus niet alleen sollicitatieworkshops organiseren zoals CV check up of motivatiebrief, maar ook workshops met oog voor de persoon zelf. Dit door meer in te zoomen op wie je bent en wat er dichtbij je ligt. Mijn advies hierbij is je hier vooral in te blijven ontwikkelen. Ik zeg altijd: stilstand is achteruitgang!”, aldus Sandra.

Een kwestie van doen
Dat de rol van eventmanager wel past bij Sandra is duidelijk. Ze heeft haar netwerk intussen uitgebreid en al veel leuke mensen ontmoet. En, ze is zeker meer zichtbaar geworden. Sandra: “Ik heb wel uit mijn comfort-zone moeten stappen. Niet alleen tijdens het zeepkist moment, maar ook door onbekende mensen en sprekers te benaderen in zijn algemeenheid. Dat gaat me wel steeds makkelijker af moet ik zeggen. Een kwestie van doen, niet denken. Dat ik nu ook nog verkozen ben tot ‘Eventmanager van de maand’ maakt mij helemaal trots. Ik krijg hier zoveel energie van. Als ik dat zo ook kan voelen en verkrijgen bij een toekomstige werkgever, dan ben ik super happy!.”

Zo goed mogelijk zijn
Wat is dan de ideale baan voor Sandra? “Mijn ideale job is een functie waarin ik meetings en events kan organiseren, gecombineerd met administratieve, coördinerende en ondersteunende taken binnen een internationale werkomgeving. Graag fungeer ik dan ook als aanspreekpunt voor klanten en collega’s, waarbij ik in het Duits en Engels kan communiceren. Het gehele organiseren geeft me ontzettend veel energie en plezier, dus dat zie ik graag terug in mijn nieuwe baan.”, aldus Sandra. Daarnaast vindt Sandra het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen. Want ze is dan wel geen échte carrièretijger zoals ze zelf zegt. Wel wil ze zo goed mogelijk zijn (of de beste ; - ) in haar vak qua kennis en uitvoering, en ook als persoon!

Meer over Sandra Brandjes