Nathalie: “Je hoeft het niet alleen te doen”

Nathalie Sulman is life chancing coach. Ze begeleidt mensen om vanuit hun eigen mogelijkheden weer kansen te zien binnen de veranderingen in hun leven. Niet zomaar koos zij voor dit pad. In 2014 eindigde Nathalies loopbaan door haar chronisch ziek zijn. Maar intussen timmert ze flink aan de weg met haar eigen bedrijf en gunt ze iedereen, net zoals zichzelf, een plek in de maatschappij. Niet gek dat zij zich ook als eventmanager voor anderen inzet voor JobOn in Friesland. Zo heeft ze al de nodige events georganiseerd, is ze erg actief op LinkedIn en helpt ze anderen bij events. Reden te meer om deze dame in de picture te zetten!

Na vele studies en een goede baan bij een arbeidsbemiddelingsbureau, kwam er in 2014 een einde aan Nathalie’ s loopbaan. Nathalie: “Sinds mijn tiener jaren ging ik al rollend door het leven, maar pas na mijn tweede whiplash besefte ik, dat alleen met positief zijn en doorzetten, ik er niet kwam. Dit was het begin van mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kwam op het punt dat ik dacht ‘Ik verdien, omdat ik Nathalie ben, een plek in deze maatschappij en dat verdient iedereen.”

Ontslag van chronisch ziek zijn

Na een pittige tijd nam Nathalie in 2019 ‘ontslag van chronisch ziek zijn’, zoals ze zelf zegt. In dit jaar begon zij haar eigen bedrijf ‘Simplicity - Coachen naar kansen’. Nathalie: “Aan chronisch ziek zijn kan ik op dit moment niets veranderen, maar wel hoe ik ermee om ga. Dit is de eerste stap geweest in het creëren van eigen werkgeluk vanuit mijn participatie & Wajong uitkering. Werken aan je weg om weer baas te worden over je eigen leven. Dat is wat ik mezelf en anderen gun. Zo ontstond in oktober 2019 de Health and Wellness beurs ‘Werk aan je Weg’. Toen de tweede editie in maart 2020 geen doorgang kon vinden ben ik gaan kijken waarin ik me op persoonlijk en zakelijk gebied nog verder zou kunnen ontwikkelen.”

Doorontwikkelen met JobOn

Op social media las Nathalie eind vorig jaar de vacature van JobOn eventmanager. “Ik voelde aan alles, ja, dit ga ik doen! Ik word blij van mensen samenbrengen en leuke dingen organiseren. Van nature geef ik makkelijk andere mensen een podium.”, aldus Nathalie. Maar zelf zichtbaar zijn met haar bedrijf Simplicity vind ze nog een uitdaging, dus dit is nog steeds een mooi leerdoel. Ook wilde zij zich meer op haar gemak voelen met online trainingen organiseren en de techniek erachter eigen maken. Dit is intussen goed gelukt! Want alleen of samen met andere eventmanagers en gastsprekers organiseert ze regelmatig (online) events op het gebied van ondernemerschap & persoonlijke ontwikkeling. Nathalie vult aan: “Ik krijg energie van nieuwe dingen organiseren en mensen samenbrengen zoals bij het event ‘Word (weer) eigen Baas’ en de reeks ‘Spannende Startende Ondernemersvragen’. Vanuit hier zijn een aantal deelnemers echt gestart om hun eigen onderneming te beginnen, dat is toch mooi.”

Geprezen door anderen

Iets anders dat Nathalie graag wilde leren was het schrijven van korte en pakkende wervende teksten. Ook dit doel heeft zij al behaald. Nathalie: “Dit gaat mij nu heel goed af, want als ik vraag aan deelnemers hoe ze ertoe gekomen zijn zich aan te melden voor mijn events, krijg ik regelmatig te horen dat de LinkedIn post hen aansprak. Ook word ik af en toe geprezen door anderen om mijn teksten.”, zegt ze trots, maar bescheiden.

Quote Nathalie Sulman

Meer zicht op eigen weg

Natuurlijk is ze hiernaast ook druk met haar eigen onderneming en weet zij steeds beter waar zij zich precies op wil richten. “Dat ben ik nu meer aan het finetunen. Ik richt me echt op mensen die hun werkgeluk willen creëren vanuit hun eigen situatie. Ik heb gemerkt dat veel mensen - die bijvoorbeeld 4 uur loopbaancoaching hebben gehad - wel ontdekken wie ze zijn, waar hun talenten liggen en wat hun kernkwaliteiten zijn. Maar vaak toch met vraagstukken blijven zitten als: ‘Hoe pas ik dit nu toe in mijn leven?’. Zeker als er sprake is van mantelzorg of andere zorgen naast het werk. Of als zij vanuit een herstelperiode willen herontdekken wat er mogelijk is vanuit hun huidige situatie. Juist voor deze mensen ben ik er!”, aldus Nathalie.

Stap voor stap

Nathalie heeft door haar rol als eventmanager al veel bereikt. Nathalie: “Er is nog steeds genoeg te leren en ik geloof dat als je door te doen wat je het liefste doet, je niet alleen van waarde bent voor jezelf, maar ook voor anderen. Daarom is het mijn missie om op zoveel mogelijk manieren anderen te helpen ook hun droombaan te vinden of te creëren.”, aldus Nathalie. Of zij nog een tip heeft om naartoe te werken? Nathalie: “Zeker. Door je te omringen met mensen die je energie geven worden je eigen concrete acties stap voor stap duidelijk. Je hoeft het niet alleen te doen.”.

Over Nathalie Sulman

Mail: simplicitycoaching@outlook.com
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nathaliesulman/
Postcast 'Word weer eigen Baas': https://app.springcast.fm/podcast/word-weer-eigen-baas/