‘Technologische innovaties dompelen je onder in de wereld van de toekomst’

Digitalisering krijgt een steeds grotere rol op de arbeidsmarkt. Banen veranderen en digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. De jeugd van tegenwoordig groeit ermee op, maar de wat oudere doelgroep ontdekt graag nieuwe vaardigheden en kennis op dit gebied. Speciaal voor die groep is er het FutureLab50+: Ontdek je digitalent programma. Een gratis interactief trainingsprogramma van enkele weken waarin deelnemers worden ondergedompeld in de wereld van de toekomst, zoals deelnemer Olga Rudnitckaia het beschrijft.

Deelnemer Olga deed onlangs mee aan het programma: “FutureLab50+ heeft mij geholpen meer te leren over nieuwe kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt, mijn persoonlijk plan te analyseren en vakkundig op te bouwen. Ik heb inzicht gekregen in de nieuwe eisen van de werkgever en de toegenomen vraag naar hooggekwalificeerde specialisten die goed zijn in nieuwe technologieën. Door mee te doen aan het programma kwam ik in contact met professionals uit verschillende vakgebieden en kreeg ik meer contacten op LinkedIn.".

Experimenteren en heroriënteren
Het FutureLab50+ programma start met een online escape room. In dit spel kruipen deelnemers in de huid van een recruiter. Zij krijgen de opdracht om binnen 60 minuten een geschikte kandidaat te vinden. Op deze manier beleven zij op speelse wijze de belevingswereld van recruiters en worden ze uitgedaagd aan de hand van digitale tools die anno 2021 belangrijk zijn. Hierna volgt een inspiratiesessie over de invloed van digitalisering op de arbeidsmarkt, doorlopen ze een uitgebreide e-learning voor verdiepende kennis en gaan ze tijdens een bootcamp aan de slag met de ontwikkeling van een persoonlijk actieplan.  

Liefhebber digitale wereld
Olga is enthousiast en vond vooral de online e-learning van I.AMDIGITAL in het programma erg interessant. “Een programma bestaande uit 6 modules, dat een overzicht geeft van digitalisering en een kijk biedt op nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. De overvloed aan informatie helpt om jezelf en je nieuwe interesses op de nieuwe arbeidsmarkt te verkennen met behulp van tests, talloze links naar gratis en betaalde cursussen over het leren van nieuwe technologieën. Videopresentaties hebben mij een liefhebber gemaakt en mijn wens is ontstaan om mijn ontwikkeling in de wereld van de digitale wereld voort te zetten.”, aldus Olga.

Onderdompeling in wereld van de toekomst
De theorie wordt ondersteund door de praktijk. Olga: “Het leren van nieuwe termen zoals cyberattack, cybertechnologie, beveiliging op het gebied van informatietechnologie, ethiek en de menselijke factor, technologische innovaties dompelen je onder in de wereld van de toekomst. Voor de derde sessie krijg je huiswerk, waarin je je kennis toetst en tijdens de laatste sessie hierover met elkaar in gesprek gaat.”.

Werken aan digitale skills voor vijftigplussers
Het FutureLab50+ programma wordt maandelijks aangeboden door JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden. Zij werkt hierbij samen met de SER, Stichting Lezen&Schrijven en I.AMDIGITAL. Het programma is tot stand gekomen dankzij financiering van de Goldschmeding Foundation. Hierdoor hebben 500 werkzoekende vijftigplussers de gelegenheid om te werken aan digitale skills en bewustwording. 

Doe ook mee met FutureLab50+ en meld je snel aan!