Ondernemende Charlotte bekijkt de wereld als een reiziger

Charlotte Degen is eventmanager bij JobOn en organiseert voor de 2e keer op rij Club Groeivoer, een 8-wekelijkse boostclub voor startende ondernemers. Ze is enorm gemotiveerd, werkt graag samen en is een kei in netwerken. Niet gek dat de ‘Eventmanager van de maand maart award’ onlangs is uitgereikt aan haar. Wat weten we verder over deze enthousiaste eventmanager? Het wordt tijd om nader kennis te maken met deze jonge dame.

"Ik ben eventmanager bij JobOn. Daarnaast ben ik als toekomstige-ZZPer en vrijwilliger verbonden aan een stichting voor lokale geschiedenis  (Huis van de Nijmeegse Geschiedenis) dat nog in her-startup fase is. Kei leuk! Daarnaast solliciteer ik en heb ik nog een stuk of 5 wat meer sluimerende vrijwilligersfuncties.. Lekker druk dus!".

Vele interesses
Bekijk Charlottes LinkedIn-pagina en je ziet dat zij veel interesses heeft. De young professional studeerde Kunstgeschiedenis en kunstbeleid, maar leerde ook programmeren. Ze deed ervaring op bij allerlei mooie projecten, ook al tijdens de studententijd, en bekijkt de wereld (volgens haar eigen quote op LinkedIn) als een reiziger.

Openminded
Dat is Charlotte zeker. "Ik kan het mij inderdaad niet anders herinneren. Ik grap vaak dat ik net een kind ben in een snoepwinkel die alles mag proberen: dolle pret! Ik doe graag veel en ik leer erg graag, maar ik merk dat dit niet altijd de gewoonte is in de werkomgeving. Daarom ben ik dol op start-ups (en ondernemers): alles ligt nog open en er zijn mensen bij betrokken met een open blik en veel energie. Net de mensen en situaties waar ik graag mee werk."

Veelzijdige events
"Ik werk graag samen en ik kijk graag wat er zoal georganiseerd wordt, dus mensen zullen mij vast bij veel diverse workshops tegenkomen! Omdat ik zoveel verschillende dingen doe en begin te merken dat ook mijn tijd beperkt is, richt ik mij nu op een startuptraject i.s.m. startende ondernemers. Dit is bedoelt voor mensen die willen kijken wat ze willen aanbieden als freelancer of het starten van een bedrijf. Vanaf 19 februari is een nieuwe reeks gestart van 8-10 weken waarin we per week een stapje van dat proces behandelen. Ik hoop dat mensen er elke week bij willen zijn, maar je kan je in principe elke week apart inschrijven als het onderwerp je leuk lijkt."

Wat anderen kunnen leren van Charlotte
"Wat mij het meest is bijgebleven is dat mensen mijn kwetsbare opstelling en openheid zo waarderen. En dat daaruit zulke mooie gesprekken ontstaan. Voor mij is het organiseren en opstellen van een traject bijvoorbeeld ook iets nieuws. Alle feedback die ik daaruit vergaar, is voor mij zeer welkom als leermoment."

Eigen leerproces bij JobOn
"Ik leer door het werken in een groep vooral dat ik ondanks mijn getrainde 'zelfverzekerd laagje' nog wel eens onzekerder overkom dan ik zelf door heb. Dat is goed om te weten. Daarnaast leer ik gewoon veel door nieuwe dingen te doen, dat komt vast verder in mijn leven weer van pas."

Droombaan
"Op het moment ben ik erg aan het kijken naar een uitdagende functie als projectmanager of coördinator. Het liefst in de hoek van kunst/cultuur of duurzaamheid."

Een wens voor werkzoekenden
"Veel werkplezier! Het klinkt platgeslagen, maar ik wens iedereen een fijne werkomgeving met veel mogelijkheden om je talenten te ontplooien. Ik heb met veel verschillende mensen samengewerkt en vrijwilligerscoördinator geweest voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en ik vond het geweldig om te zien hoe mensen opbloeiden wanneer ze die kansen kregen!"

Over de auteur
Mirthe Smeets is tekstschrijver. Een tip voor werkzoekenden? Mirthe raadt aan om af en toe te denken zoals Pipi Langkous: "Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan!" In het diepe springen is spannend, maar je ontdekt ook wat er wel en niet bij je past.